Premi Alexandre Ballester

logo-any-aballester

Alexandre Ballester i Moragues
(1933-2011)

Dramaturg i estudiós de la història local. Ha estat un dels intel·lectuals més rellevants de la cultura poblera i una de les veus més representatives del teatre mallorquí de l’època, sempre amb un rerefons de crítica a l’opressió del poder i amb una clara vocació popular. L’any 2005 li és atorgat el Premi Ramon Llull del Govern Balear, tant en la seva vessant de creador literari, un dels més destacats de la seva generació, com en la de divulgador de la història de sa Pobla, des de la seva funció com a cronista oficial de la vila.

Enllaços externs: wikipèdia, associació d’escriptors en llengua catalana

Amb 0-DIPTICO BASES ALEXANDRE 2013motiu de la IV Trobada d’Escriptors Poblers, de l’any 2000, diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de sa Pobla donava a conèixer les bases d’aquest nou premi, el Premi Alexandre Ballester de Narrativa Curta, el qual naixia amb la finalitat de promocionar i estimular la producció literària en llengua catalana i era un clar homenatge i un públic reconeixement a la figura de l’escriptor pobler Alexandre Ballester.


L’any 20-DIPTICO BASES ALEXANDRE 2013016,  l’Ajuntament de sa Pobla canvià la modalitat del Premi Alexandre Ballester. Després de quinze edicions dedicades a la narrativa curta, s’apostà per fer un canvi de gènere literari i, a partir d’aleshores, s’ha especialitzat en l’assaig. El tema a tractar pot ser de qualsevol aspecte de la cultura balear i, l’obra guanyadora, la publica Lleonard Muntaner editor en la col·lecció Panorama de les Illes.

⇒Relació de les obres guardonades en totes les edicions del Premi Alexandre Ballester

⇒Es presenta “Albopàs, la darrera estació”, de Pep Siset, guanyadora del XXI Premi Alexandre Ballester, de teatre.

La biblioteca municipal de sa Pobla disposa d’exemplars de totes les obres premiades.

Convocatòria del
XXII Premi Alexandre Ballester,
d’assaig (2022)