El centre

es rafal edifici

Centre de cultura ‘es Rafal’

Horari habitual: dilluns a dijous, de 9 h a 13 h    /   de 16 h a 20 h

                     divendres, de 9 h a 14 h     / de 16 h a 19 h

Es Rafal era una petita possessió entre sa Pobla i Búger que pertanyia a la família Siquier. Joan Siquier, d’es Rafal, durant molts d’anys fou un reconegut organista de la parròquia poblera. La casa d’es Rafal de sa Pobla, amb entrada al carrer d’Asalto i portassa al carrer de l’Escola, data de 1820, fou adquirida per l’Ajuntament i, després d’una reforma, fou inaugurada, amb destinació a serveis públics municipals, el dia 1 d’octubre de 2010.

A partir del 23 d’abril de 2012, festivitat de sant Jordi, acull bona part de l’activitat cultural del poble. L’edifici consta de tres plantes, amb unes petites terrasses situades a la planta baixa i primera, que miren a un gran espai obert amb l’església i la plaça d’Alexandre Ballester, com a referents principals. Els serveis que s’hi ofereixen són: biblioteca pública, Aula Mentor, centre universitari i servei d’assessorament lingüístic.

Amb entrada pel carrer de l’Escola hi ha dos locals, en un dels quals funciona l’emissora de ràdio municipal.

Pel que fa als espais de la biblioteca, tenim, a la planta baixa, l’àrea infantil, novetats, premsa i revistes, música i pel·lícules, servei d’ordinador i Internet i taula de lectura. El primer pis es destina als usos tradicionals de biblioteca pública i servei d’ordinadors. La segona planta, més protegida de renous, es reserva per a l’estudi, amb opció de convertir-se en sala de conferències i projeccions.

Condicions d’accés:

  1. Els menors de 8 anys han d’anar acompanyats d’un adult.
  2. No es pot fumar, menjar ni beure en tot l’edifici.
  3. S’ha de mantenir l’ordre i el silenci. El to de veu ha de ser moderat.
  4. L’incompliment greu de les diferents normatives i reglaments que afecten el funcionament dels serveis que es presten a l’edifici es podran sancionar per la direcció del centre. D’entre les diverses mesures sancionadores, es preveu la possibilitat de prohibir temporalment o definitiva l’accés als serveis del centre i, fins i tot, a l’edifici.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s