La biblioteca comença una nova etapa al centre de cultura ‘es Rafal’

Centre de cultura ‘es Rafal’

Després d’una fase d’adaptació al nou espai d’es Rafal, la biblioteca ha posat en marxa un seguit d’activitats de promoció dels hàbits de la lectura i l’escriptura entre la nostra població que, implica, entre d’altres, la col·laboració amb els centres d’ensenyament i les associacions assistencials infantils, d’adults i de la tercera edat que hi ha al municipi.

El bloc, que ara estrenam, juntament amb els altres recursos de difusió social, serà la plataforma de comunicació amb totes les persones usuàries dels nostres serveis.

Tot seguit, vos oferim les ressenyes de les principals activitats que hi hem duit a terme, a partir del nou curs escolar:

Nino i la poesia, l’espectacle còmic que omplí la biblioteca

Una de les primeres activitats que es feren a la biblioteca, un cop passat l’estiu, fou l’espectacle còmic, promogut pel Consell de Mallorca, “Nino i la poesia”, destinat als nostres usuaris més petits. El capvespre del passat 3 d’octubre la biblioteca quedà petita davant la gran assistència dels nostres distingits espectadors. A l’espectacle, la pallassa Nino té la intenció de recitar Lo Pi de Formentor, de Miquel Costa i Llobera, però… se n’oblida. A partir de les equivocacions que comet i també mitjançant poesies de caire més popular i jocs que recorda, des de la comicitat i quasi sense adonar-se’n, va fent un repàs de les parts que conformen una poesia: la rima, el ritme, la metàfora…

Vialfàs i Son Basca inicien les primeres visites col·lectives a la biblioteca

Els alumnes de 3r i 4t de primària del CEIP Vialfàs i els de 3r del CEIP Son Basca ens varen visitar a finals del passat mes d’octubre per participar d’una jornada de presentació de la nostra biblioteca. A partir d’una projecció i d’una gimcana, amb un to didàctic i, alhora, lúdic, els volíem donar a conèixer les instal·lacions del centre de cultura ‘Es Rafal’ així com informar-los dels serveis que oferim i de les principals normes d’ús.

La biblioteca ofereix la possibilitat de fer aquestes presentacions els darrers dilluns i divendres de cada mes, prèvia sol·licitud (presencial, telèfon, a/e,…) a tots els centres escolars de primària del poble, amb explicacions adequades per a cada nivell educatiu.

La biblioteca visita la residència i el centre de dia

La biblioteca, per tal de promoure el servei públic que presta i atendre les necessitats de sectors socials més necessitats, ha començat a fer visites a la Residència Huialfàs i al Centre de Dia del poble.

Des de la biblioteca hem preparat un lot de material, amb llibres, pel·lícules i CD de música, adequats a aquests usuaris, per constituir en aquests centres una miniblioteca permanent, que tendrà una renovació mensual.

Hem d’agrair públicament la col·laboració de dues persones voluntàries, na Cristina Burguès i n’Andreu Aguiló, que desinteressadament es desplacen als centres esmentats per dur a terme aquesta tasca.

Lectures per a majors

Lectures al centre de dia

Sessió de lectura al centre de dia

Els voluntaris, en coordinació amb els responsables dels centres, aprofiten la visita, així mateix, per fer la lectura d’una selecció de textos preparada expressament per a les persones usuàries d’aquests centres assistencials. Aquest mes de novembre, na Cristina i n’Andreu, han visitat la Residència i el Centre de Dia, respectivament. La lectura, ambientada en fets i espais propers als oients, els desperta l’interès, n’estimula la participació i l’intercanvi d’experiències i opinions sobre els temes plantejats.

Donació de revistes

L’Ajuntament de sa Pobla, a través de la biblioteca municipal, ha acordat fer donació periòdica d’un conjunt de revistes, que ja ha donat de baixa, al centre de salut, al centre de dia i a la residència, perquè estiguin a la disposició general dels seus usuaris.

Aquests centres distribuiran, en les seves dependències, el conjunt de revistes que, aproximadament de manera mensual, aniran rebent de la biblioteca.

Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteca i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s